Blå Vägen deltar i Yalla-projekt i Rinkeby

Blå Vägen genomför Yalla-projekt i Rinkeby i samarbete med Bygg-Vesta, Coompanion och ABF Huddinge med finansiering från Tillväxtverket.

Välkomna att anmäla intresse för Yallaprojektet i Rinkeby och Vårby gård - Snabbspår till jobb och företagande för nyanlända!

Projektet erbjuder en möjlighet till personer som varit max 36 månader i Sverige att i samarbete med projektets partners utveckla arbetsintegrerande sociala företag som en möjlighet till jobb och företagande.

Insatser: praktisk introduktion i matlagning, café/catering, drift av ett arbetsintegrerande socialt företag, arbetsplatsnära språkträning mm.

Mål: Att skapa arbetstillfällen inom ett café, catering och ev fler verksamheter i samarbete med Blå Vägen samt ByggVestas sociala satsning i det nya bostadsområdet RinkebyTerrassen, samt i samarbete med ABF Huddinge i Vårby gård.

Projektorganisation: Projektet ägs av Coompanion Stockholm och drivs i partnerskap med Blå Vägen ek för, fastighetsbolaget ByggVesta i Rinkeby och ABF Huddinges verksamhet i Vårby gård. Projektet finansieras av Tillväxtverket.
• Målgrupp: nyanlända personer som har varit i Sverige i högst 36 månader.
Handläggare på Arbetsförmedlingen eller kommunen samt andra intressenter är välkommen att kontakta oss för mer information.

För dig som är handläggare eller arbetssökande och intresserad av projektet så har vi Öppet Hus på Degerbygränd 2 i Rinkeby,  tisdagar
14:00-15:00, där vi presenterar verksamheten och visar er runt

Varmt välkomna!

Aktiviteter i projektet startar 1 mars 2017.
Kontaktpersoner:
Katarina Nordin – Coompanion Stockholm, tel 070-726 48 07
Ulla-Mai Ceder Lindberg – Blå Vägen, tel 070-340 37 69
Natte Högberg – ABF Huddinge, tel 08-774 05 51, 070-555 54 27
Lena Ohre – ByggVesta, tel 070-269 73 06

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter